Última etapa de la fase de formació i pràctiques de la IX edició de la Casa d’Oficis

Última etapa de la fase de formació i pràctiques de la IX edició de la Casa d’Oficis

Els tres mòduls de formació i aprenentatge de la Casa d’Oficis de Vista Alegre encaren la recta final de la primera fase del programa, portant a terme diferents accions formatives i aplicant a la pràctica els coneixements teòrics adquirits fins ara. L’1 de maig arrencarà la segona fase amb la contractació durant sis mesos dels joves participants per part de l’Ajuntament de Castelldefels.

El mòdul d’Atenció a les persones està realitzant un mapatge del barri de Vista Alegre enfocat a desenvolupar el seu temari en la dinamització comunitària. L’objectiu és situar i donar a conèixer els diferents punts de reunió i serveis que proporciona el barri. Paral·lelament, els i les alumnes participants estan realitzant les pràctiques del títol de monitor de lleure en activitats infantils.

Per la seva part, els i les alumnes del mòdul de Manteniment i rehabilitació d’habitatges han estat posant en pràctica la seva formació en la unitat de pintura a La Guaita, fent el manteniment i adequant les aules de formació de l’edifici de polítiques actives. D’aquesta manera, executen les activitats del taller de pràctiques en un entorn real de treball.

Finalment, els i les alumnes del mòdul de Capacitació digital i creació 3D assisteixen aquests dies a un curs de disseny i impressió 3D, impartit per la fundació CIM-UPC a Barcelona. En aquest curs estan treballant diferents tecnologies de fabricació additiva, i descobrint les seves aplicacions i possibilitats en l’àmbit professional. Igualment, poden posar en pràctica els seus coneixements amb maquinària especialitzada i pròpia dels FabLab, com impressores 3D, plòters de vinil o làsers, entre d’altres.

Els 24 joves de la Casa d’Oficis IX, juntament amb l’equip docent, estan treballant diàriament per arribar de forma exitosa a la fase de contractació laboral, que s’iniciarà l’1 de maig i es perllongarà durant els següents sis mesos. Amb un ampli ventall de coneixements sobre cadascuna de les seves especialitats, podran oferir a tots els veïns i veïnes del barri de Vista Alegre serveis de proximitat, cobrint així les seves necessitats més demandades.

Què ofereix la Casa d’Oficis?

El programa municipal de la Casa d’Oficis de Vista Alegre, que al novembre va encetar la seva novena edició, és un programa mixt de formació i treball de l’Ajuntament de Castelldefels que gaudeix d’uns índexs d’inserció laboral per sobre del 70%.

Adreçat a joves d’entre 16 i 29 anys, l’objectiu principal del programa és millorar les competències i qualificacions professionals dels i les joves en situació d’atur. Durant el desenvolupament del projecte, es treballen competències transversals i personals per tal que els i les alumnes obtinguin les eines necessàries per a la seva millora competencial.

D’aquesta manera, podran incorporar-se al mercat laboral amb més garanties d’èxit, o bé tornar a la formació reglada per ampliar el seu currículum acadèmic.

Deja un comentario

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *