Tret de sortida a la desena edició de la Casa d’Oficis de Vista Alegre12 desembre, 2022

Tret de sortida a la desena edició de la Casa d’Oficis de Vista Alegre

12 desembre, 2022

Amb un acte de benvinguda als 27 alumnes de l’edició d’aquest any, que va comptar amb la presència de la regidora de Promoció Econòmica i Foment de l’Ocupació, Eva López, i el regidor de Règim Interior i Hisenda, Jordi Vendrell, es va oficialitzar l’inici de la desena Casa d’Oficis de Vista Alegre. Aquest programa municipal de formació i ocupació adreçat a joves entre 16 i 29 anys, inclou la contractació laboral de lalumnat per un espai de sis mesos.

Un any més, l’Ajuntament de Castelldefels ha posat en marxa el programa conegut com a Casa d’Oficis de Vista Alegre, on s’alterna formació i treball mitjançant una subvenció del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), en el marc del projecte «Treballo als Barris». És un programa destinat a joves menors de 29 anys i orientat a la inserció laboral mitjançant la qualificació professional, aprenent un ofici en un context de treball real.

L’acte de benvinguda a l’alumnat de la Casa d’Oficis, que aquest any arriba a la desena edició, va tenir lloc al Centre Cívic de Vista Alegre. Entre altres, van assistir-hi els 27 joves participants de la Casa d’Oficis, la regidora de Promoció Econòmica i Foment de l’Ocupació, Eva López, el regidor de Règim Interior i Hisenda, Jordi Vendrell, la directora de la Casa d’Oficis, Tatiana Remolà, i el cap de secció de Promoció econòmica, Santiago Amaro.

Mòduls i fases del programa

Un cop més, la Casa d’Oficis comptarà amb un total de 3 mòduls, amb les especialitats formatives laborals d’atenció a les persones i la dinamització comunitària (Serveis socioculturals ia la comunitat), manteniment i rehabilitació de les llars i el mòdul de capacitació digital i creació 3D.

Recordem que el projecte alterna la formació inicial en l’especialitat escollida amb la contractació laboral a la segona fase d’aquest. La fase formativa va començar el 14 de novembre passat i acabarà el 30 d’abril, mentre que la fase de contractació comença l’1 de maig i acabarà el 31 d’octubre.

Amb el finançament i el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya, l’àrea de Promoció econòmica de l’Ajuntament, a través de La Guaita, posa en marxa un projecte que té com a objectiu millorar les competències i les qualificacions professionals dels joves en situació d’atur .Al llarg de tot el projecte es treballaran les competències transversals i personals per generar els recursos necessaris per a la millora competencial i que els joves o bé s’incorporin al mercat laboral amb més garanties d’èxit, o bé es puguin reincorporar a la formació reglada per a continuar formant-se professionalment.

Els i les alumnes treballadors que superin la fase formativa seran contractats sis mesos per l’Ajuntament de Castelldefels per treballar amb professionals directament vinculats al barri objecte de l’actuació, desenvolupant serveis i obres de caràcter públic i d’interès social.

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de Suport als territoris amb més necessitats de reequilibri territorial i social: el projecte Treball als barris.

Deja un comentario

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *