La Casa d’Oficis de Vista Alegre continua amb els mòduls de formació laboral

La Casa d’Oficis de Vista Alegre continua amb els mòduls de formació laboral

Dos mesos després de l’inici de la novena edició de la Casa d’Oficis de Vista Alegre, els i les alumnes dels mòduls d’Atenció a les persones i dinamització comunitària, de Manteniment i rehabilitació de les llars, i de Capacitació digital i creació 3D, avancen amb les seves respectives formacions i pràctiques de manera satisfactòria.

Els alumnes del mòdul d’Atenció a les persones i dinamització comunitària tot just finalitzen la seva formació com a Monitors/es de lleure, impartida per Fundesplai. Els estudiants han adquirit la preparació per a l’acompanyament a infants i joves en el seu aprenentatge i desenvolupament personal amb diferents tècniques educatives, per tal de poder organitzar, dinamitzar i avaluar activitats creatives des de la mirada de l’educació en valors, la seguretat i la relació amb els altres.

Per la seva banda, els alumnes del mòdul de Manteniment i rehabilitació d’habitatges van finalitzar la seva formació en prevenció de riscos laborals i actualment estan realitzant la formació en pintura. Alhora, estan duent a terme actuacions pràctiques, com el trasllat d’instal·lacions de diferents departaments des de l’Ajuntament de Castelldefels.

Finalment, els alumnes del mòdul de Capacitació digital i creació 3D estan enfeinats amb el muntatge dels nous dispositius digitals. Com, per exemple, la nova impressora 3D o els ordinadors a peces adquirits per iniciar les seves primeres pràctiques en muntatge digital.

Tots tres mòduls continuen desenvolupant-se seguint amb aquesta primera etapa formativa que finalitza el pròxim 30 d’abril. Serà llavors quan els alumnes passaran a una segona fase del programa en la qual començaran un període laboral de 6 mesos contractats per l’Ajuntament. Així, i mitjançant la subvenció del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, podran treballar amb professionals vinculats al barri de Vista Alegre de Castelldefels, duent a terme tasques, serveis i obres de caràcter públic i d’interès social.

Quins són els objectius del programa?

El programa municipal de la Casa d’Oficis de Vista Alegre, que enguany va encetar la seva novena edició, és un programa mixt de formació i treball de l’Ajuntament de Castelldefels que gaudeix d’uns índexs d’inserció laboral per sobre del 70%.

Adreçat a joves entre 16 i 29 anys, l’objectiu principal del programa és millorar les competències i qualificacions professionals dels i les joves en situació d’atur. Durant el desenvolupament del projecte, es treballen competències transversals i personals per tal que els i les alumnes obtinguin les eines necessàries per a la seva millora competencial.

D’aquesta manera, podran incorporar-se al mercat laboral amb més garanties d’èxit, o bé tornar a la formació reglada per ampliar el seu currículum acadèmic.

Deja un comentario

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *