La Casa d’Oficis de Vista Alegre comença les vacances amb la fi del Casal d’Estiu

La Casa d’Oficis de Vista Alegre comença les vacances amb la fi del Casal d’Estiu

Els microcursos d’impressió 3D per a joves d’entre 8 i 16 anys, impartits per l’alumnat del mòdul d’Entorn digital, han estat tot un èxit d’assistència i valoració. Tant és així que es reeditaran a finals d’agost amb una 4a edició i es pretén que es consolidin com a activitat extraescolar regular durant el curs 2022-23.

Un estiu més la Casa d’Oficis tanca per vacances un cop finalitzat el Casal d’Estiu, organitzat durant aquest mes de juliol. Dinamitzat pels alumnes treballadors del mòdul d’Atenció a les persones, en col·laboració amb l’empresa PAIDO, el Casal ha comptat enguany amb la participació de 47 nens i nenes residents, majoritàriament, al barri de Vista Alegre.

Tallers de creació 3D per a infants i joves

Per la seva banda, el mòdul d’Entorn digital i creació 3D de la Casa d’Oficis ha desenvolupat tres microcursos d’impressió 3D per a joves d’entre 8 i 16 anys. L’objectiu principal és introduir-los en les noves eines TIC i la innovació tecnològica de manera divertida i natural, a través de jocs i aplicacions especialitzades en disseny.

Els cursos estan orientats perquè els i les joves puguin treballar en equip i organitzar els seus propis projectes, creacions i invencions. Al llarg de la formació, els i les joves assistents han treballat amb Tinkercad, un programa gratuït d’Autodesk per aprendre a crear models en 3D.

Aquestes formacions han tingut tant d’èxit que s’ha organitzat una 4a edició pels propers 30, 31 d’agost i 1 de setembre, amb totes les places ja cobertes.

Cursos d’informàtica oberts a tothom

També han finalitzat els cursos d’Introducció a la informàtica per a la ciutadania en general, que s’han anat impartint des del mes de maig pels i les alumnes d’aquest mateix mòdul de Capacitació digital.

Aquests microcursos de formació tecnològica han tingut una molt bona acollida en aquesta primera edició, comptant amb un total de 33 alumnes que han assistit a diferents formacions al llarg d’aquests mesos, com per exemple Introducció al telèfon mòbil i a l’ordinador, Introducció a l’Excel, Introducció al Word, Photoshop, etc.

El mòdul de Manteniment i rehabilitació a ple rendiment!

Finalment, els treballadors del mòdul de Manteniment i rehabilitació han continuat combinant la formació amb tasques laborals. Per un costat, i en col·laboració amb l’empresa Trekform, han obtingut la llicència de PEMP i de treballs en alçada. I, per l’altre, han treballat amb el servei de brigada de l’Ajuntament de Castelldefels, ajudant a la preparatòria de les Festes del Mar, buidant diferents equipaments escolars i rehabilitant espais municipals, com l’Espai Delta i l’Escola Margalló (on es troben actualment).

Ara la Casa d’Oficis dona la benvinguda a l’estiu i s’acomiada per recarregar energies i reprendre les seves activitats al setembre amb noves formacions, activitats, dinamitzacions i treballs de manteniment i rehabilitació.

Deja un comentario

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *