Els i les joves participants de la Casa d’Oficis inicien la fase de contractació amb una intensa activitat laboral

Els i les joves participants de la Casa d’Oficis inicien la fase de contractació amb una intensa activitat laboral

El passat 1 de maig, els i les alumnes del programa van signar el contracte laboral amb l’Ajuntament de Castelldefels que els permetrà aplicar tots els coneixements adquirits durant la primera fase de formació. Al llarg d’aquest primer mes ja han realitzat més de 10 actuacions d’àmbits diferents en el barri de Vista Alegre.

La modalitat del contracte de formació en alternança implica una quantitat d’hores destinades a continuar formant-se. Per això, la fase de contractació de la Casa d’Oficis arrancava amb una formació impartida per la startup Basket Beat, que consistia a generar situacions de diàleg i aprenentatge per mitjà de la música i la sincronització de pilotes de bàsquet. L’objectiu era fomentar entre els i les joves participants el seu creixement personal i emocional.

Pel que fa a les primeres actuacions al barri, els i les alumnes del mòdul d’Atenció a les persones van executar el passat dissabte 28 de maig l’acció dissenyada amb les companyes del Servei d’Intervenció a l’Espai Públic (SIEP). Aquesta va consistir en la replantació de flors i romanís a càrrec dels veïns i les veïnes en la plaça de l’Alba. Igualment, es va dur a terme una pintada de jocs de terra per fomentar la convivència i l’ús de l’espai públic per part dels diferents col·lectius. Pròximament, es donaran a conèixer les possibilitats que ofereixen aquests jocs en diferents jornades de dinamització.

Els integrants d’aquest mòdul, a més, han encetat un programa de tertúlies, xerrades i activitats intergeneracionals amb la gent gran del barri.

Pel que fa al mòdul de Manteniment i rehabilitació d’habitatges, han realitzat tasques de reconstrucció en diferents espais municipals, com l’AAVV de Vista Alegre, l’Aulari i les instal·lacions de la Casa d’Oficis. També van participar en el muntatge i desmuntatge tècnic de les passades Jornades ON Innovem, celebrades al Castell els dies 24, 25 i 26 de maig.

Finalment, i tal com ja es va anunciar, els i les alumnes del mòdul de Capacitació digital i creació 3D estan impartint cursos d’informàtica oberts a tota la ciutadania. Les càpsules formatives, totalment gratuïtes, s’estan desenvolupant en horari de matí o tarda a escollir, des del mes de maig i fins a finals de juny. La temàtica gira entorn de la introducció a la informàtica (PC i mòbil), al disseny 3D i al programari Office (Excel i Word).

A més, els i les integrants d’aquest tercer mòdul van realitzar la cobertura mediàtica de les Jornades ON d’innovació tecnològica (FOTO).

Deja un comentario

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *