Arrenca la novena edició de la Casa d’Oficis de Vista Alegre

Arrenca la novena edició de la Casa d’Oficis de Vista Alegre

L’Ajuntament de Castelldefels posa de nou en marxa aquest programa municipal de formació i treball, que gaudeix d’uns índexs d’inserció laboral per sobre del 70%. Com a novetat, l’actual edició inclou un tercer mòdul d’Entorn Digital, que s’afegeix al d’Atenció a les persones i al de Manteniment i arranjament de les llars.

Per novè any, el Consistori de Castelldefels ha donat el tret de sortida al programa d’inserció laboral de la Casa d’Oficis de Vista Alegre. Després de l’èxit de l’anterior edició, la número vuit, el passat 29 d’octubre hi va arrencar de nou un programa emmarcat dins del projecte de “Treball als Barris”, destinat a joves menors de 29 anys i que compta amb la subvenció del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC).

En què consisteix el programa?

Enguany, i com a principal novetat, el programa inclou un tercer mòdul d’àmbit digital, que se suma a les dues especialitats formatives laborals ja existents d’atenció a les persones i dinamització comunitària, i de manteniment i rehabilitació d’habitatges. El programa alterna la formació inicial en l’especialitat escollida amb una segona fase de contractació laboral.

Així, els i les alumnes que superin la fase formativa, seran contractats per l’Ajuntament de Castelldefels per un període de sis mesos. Mitjançant la subvenció del SOC, podran treballar amb professionals vinculats al barri objecte de l’actuació, desenvolupant serveis i obres de caràcter públic i d’interès social.

L’objectiu principal de la Casa d’Oficis de Vista Alegre és millorar les competències i qualificacions professionals dels i les joves en situació d’atur. Durant el desenvolupament del projecte, es treballen competències transversals i personals per tal que els i les alumnes obtinguin les eines necessàries per a la seva millora competencial. D’aquesta manera, podran incorporar-se al mercat laboral amb més garanties d’èxit, o bé tornar a la formació reglada per ampliar el seu currículum acadèmic.

Deja un comentario

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *