La Casa d’Oficis forma part de les primeres formacions del programa ‘Ocell de Foc’

La Casa d’Oficis forma part de les primeres formacions del programa ‘Ocell de Foc’

Els i les alumnes de la Casa d’Oficis de Vista Alegre van poder participar en una sèrie de tallers i activitats conjuntes que tenen l’objectiu de visibilitzar i lluitar contra la problemàtica de la salut mental en les persones joves.

La setmana passada el programa ‘Ocell de Foc‘, que té per objectiu atendre joves amb malestar psicològic i problemàtiques de salut mental, va iniciar un conjunt de tallers amb els i les alumnes treballadors/as de la Casa d’Oficis per a prevenir, visibilitzar i combatre l’estigma de la salut mental de les persones joves del territori.

En les tres sessions realitzades, els i les alumnes van poder identificar i treballar situacions de risc, conèixer l’impacte i el funcionament de l’acompanyament a les persones joves per a aconseguir una plena inclusió social, específicament en l’entorn laboral i educatiu.

En aquestes sessions, les tècniques referents del programa ‘Ocell de Foc’ van poder crear de manera conjunta amb els i les alumnes treballadors/as de la Casa d’Oficis un espai per a la reflexió crítica de la realitat social actual. Van poder desenvolupar l’apoderament col·lectiu per a prendre decisions sobre ells i elles mateixos/as i la comunitat, per a lluitar contra l’estigma de la salut mental i per a tenir més eines per a mirar de canviar les realitats personals i del territori.

Continuarem treballant conjuntament per a facilitar recursos als joves perquè puguin adquirir una altra mirada i cura per la seva salut mental i emocional, que els faciliti emprendre noves accions formatives i laborals.

Deja un comentario

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *