Projectes

Projecte podcast: “El Lobby “

Podcast El lobby

És un projecte dirigit per Unai Almarcha Apraiz. L'ajuntament de Castelldefels va donar permís a la classe de M3 (Capacitació digital i creació 3D) per a anar a la ràdio a gravar les seves sessions. El projecte va començar al febrer, amb una durada de mes i mig va donar fi al març.

El Lobby és un podcast que hem fet el grup de classe de M3 com a pràctica per a veure si ens agradava i se'ns donava bé.

En aquest projecte tractarem temes de la indústria de videojocs i la comunitat que hi ha des de la perspectiva d'un grup de gent que parla de les seves experiències però sense cap mena de rigor periodístic ni res per l'estil.

Programa 1:

Aquest programa és la introducció del podcast i parlem sobre la història recent dels videojocs i després obrim un parell de temes que aprofundirem millor en pròxims programes.

Programa 2:

En el segon programa parlem de la toxicitat en jocs multijugador i perquè és tan elevada, tractem el tema sobretot des de les experiències personals dels participants del programa.

Programa 3:

En aquest tercer programa provem el fer un programa dedicat a un sol videojoc que acabava de sortir quan es gravo el podcast, parlem del Hogwarts Legacy des de la perspectiva de 2 persones que hem jugat diverses hores i dues que no han jugat res però 1 coneix l’univers d’Harry Potter i l’altre no.
Intentem fer una anàlisi d’alguns punts del joc segons el que ens han semblat.

Programa 4:

El quart programa ho dediquem a parlar dels jocs per a mòbil des del punt de vista personal, cadascun diu les experiències i els primers contactes que va tenir amb aquests jocs.

Programa 5:


En aquest programa tractem 2 temes, el primer és l’elitisme i com en aquest món dels videojocs hi ha un sector que considera alguns tipus de jocs com els jocs per a mòbil per exemple que no són jocs de veritat i que no ets un “gamer de veritat” si no busques un desafiament en tots els jocs als quals jueges però especialment alguns com els títols de la companyia From Programari.
El segon tema a tractar són les dones en el món dels videojocs i situacions que solen passar-los pel fet de ser una “minoria” en aquest món i perquè en segons quins ambients i jocs igual que passa en xarxes socials a la gent se li va la pinça del que diuen i fan al no tenir a la persona davant (minoria està entre parèntesi perquè és veritat que més homes que dones juguen a videojocs la diferència no és per a res molt gran com molta gent esperaria).